Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Αστακομακαρονάδα















ΥΛΙΚΑ

2 μικροί αστακοί
½ κιλό σπαγγέτι μακαρόνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
1 ξερό Κρεμμύδι
2 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού μαύρο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πολύ ψηλή κατσαρόλα, βράζουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε ένα μεγάλο καθαρισμένο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και τους αστακούς. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τους αστακούς, τους στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Πολτοποιούμε το βρασμένο κρεμμύδι σε ένα μικρό μπλέντερ..
Σε άλλη πλατειά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λειωμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Αρωματίζουμε με το πιπέρι και ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγο μαζί και να δέσουν τα αρώματα. Αρκεί μια βράση.
Ρίχνουμε το ζωμό από τους αστακούς και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε. Κόβουμε στη μέση τους αστακούς κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια βάζουμε και τους αστακούς μέσα στην κατσαρόλα για το τελικό δέσιμο. Η αστακομακαρονάδα μας είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: