Υλικά |
1/2 κιλό κιμά 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στημένο 1 φλιτζάνι λάδι 1/3 ματσάκι μαϊντανό 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι 3 αυγά αλάτι, πιπέρι |
Εκτέλεση |
-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ -Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι -Αλατοπιπερώνετε -Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια -Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα -Τα σκεπάζετε με νερό -Ρίχνετε το λάδι -Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά -Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος -Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά -Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια -Στύβετε το λεμόνι -Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά -Χτυπάτε τ΄ ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα -Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα -Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού -Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό -Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα -Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού |
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008
Ζύμη γιά Κρέπες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου